CONTACT:    conta@euroconthr.ro     sau    +40 723 055 642
Eurocont and HR - Zece site-uri utile pentru a verifica situatia partenerilor cu care colaborezi

Zece site-uri utile pentru a verifica situatia partenerilor cu care colaborezi

Un aspect important al activitatii fiecarui antreprenor, mai ales atunci cand este pus in situatia de a contracta anumite servicii, de a-si alege furnizorii de bunuri sau pentru orice alt tip de colaborare, este reprezentat de verificarea viitorilor parteneri de afaceri din punct de vedere fiscal si financiar-contabil.

Din punct de vedere fiscal, antreprenorul ar putea fi interesat daca societatea cu care colaboreaza este sau nu platitoare de TVA, daca aplica sistemul de TVA la incasare, daca este declarata sau nu inactiva sau daca este inregistrata in Romania, intr-o tara membra UE sau in afara acesteia.

Din punct de vedere financiar-contabil, sunt importanti indicatori financiari precum profitul sau pierderea intr-o anumita perioada inregistrate de societatea colaboratoare, daca firma are angajati, datorii, lichiditati, care este marimea si evolutia cifrei de afaceri sau care este riscul de insolventa.

Pentru toate aceste informatii utile pentru antreprenori, ANAF pune la dispozitie mai multe pagini online de informare si verificare a potentialilor parteneri:

1. Registrul contribuabililor inactivi sau reactivati: LINK

2. Verificare documente electronice eliberate in Spatiul Privat Virtual: LINK

3. Registrul persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 316 din Codul fiscal: LINK

4. Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare: LINK

5. Validarea numarului de inregistrare pentru TVA – VIES: LINK

6. Obligatii fiscale restante catre bugetul de stat: LINK

7. Informatii privind solutionarea deconturilor cu sume negative de TVA cu optiune de rambursare: LINK

8. Verificare cont IBAN de TVA (deschis la trezorerie): LINK (nu mai este de actualitate)

9. Verificare date de identificare, informatii fiscale, bilanturi. Cautari dupa CUI sau dupa NUME si JUDET (platitor de TVA sau nu): LINK

10. Evidenta aparatelor de marcat: LINK

Recomandata nu este numai verificarea acestor informatii referitoare la viitorii parteneri de afaceri, ci si propria contabilitate bine organizata si corecta din punct de vedere legal. Un alt link la fel de important este cel care prezinta serviciile Eurocont and HR. Contactati-ne! Avem oferte personalizate pentru orice tip de afacere.