CONTACT:    conta@euroconthr.ro     sau    +40 723 055 642
Eurocont and HR - Ai devenit antreprenor. Ce faci in prima luna de activitate a firmei nou infiintata?

Ai devenit antreprenor. Ce faci in prima luna de activitate a firmei nou infiintata?

Esti foarte bun intr-o meserie, ai acumulat ceva experienta pe un post si ai decis ca e cazul sa continui pe cont propriu, sa fii propriul tau sef. Sau, esti un tanar sau o tanara cu idei de afaceri si pasionat (a) de antreprenoriat, de aceea vrei sa pornesti o afacere legala. Totul pare simplu pana aici, infiintezi un SRL sau o PFA si te apuci de treaba, sa faci ce stii mai bine ca sa obtii profit. Dar ce trebuie sa faci, mai exact, in prima luna de activitate din punct de vedere contabil si fiscal, astfel incat sa pornesti cu dreptul, sa ai tot ce trebuie si sa evizi amenzile?

Iti facem noi un rezumat cu ce trebuie:

1. Sa iti angajezi o persoana care sa se ocupe de partea financiar-contabila a noii firme sau sa inchei un contract de servicii de contabilitate cu o firma specializata. De preferat este ca firma de contabilitate sa aiba in portofoliu si servicii de salarizare si resurse umane, pentru ca vei avea nevoie sa inchei contracte de munca, sa intocmesti fise de post si sa platesti salarii si contributii la stat. Apoi, mai este partea aceea cu REVISAL-ul, in care se trimit documentele legate de personal si de care trebuie sa se ocupe o persoana cu aptitudini.

2. Sa deschizi un cont bancar pentru firma, pentru eventualele tranzactii cu partenerii de afaceri, dar si pentru plata taxelor, impozitelor si a contributiilor datorate bugetului de stat. Bineinteles, de preferat este sa ai si un card cu care sa poti efectua plati si, eventual, un serviciu de internet banking pentru a putea vizualiza mai usor tranzactiile pe care le desfasori si pentru a putea descarca extrasele de cont, pe care sa le predai contabilului mai sus enuntat.

3. Sa cumperi o stampila cu denumirea firmei. Obligativitatea stampilei a fost eliminata in cazul mai multor documente, dar nu complet. Este inca necesara in multe situatii.

4. Sa achizitionezi Registrul Unic de Control (RUC) de la Adminstratia Financiara de care apartine firma, in termen de 30 zile de la infiintare, pentru sediul social si pentru fiecare dintre sediile secundare, daca exista. Depasirea acestui termen se sanctioneaza cu amenda, de aceea este bine sa scapi de grija asta si sa ti-l procuri la timp. Pentru RUC, trebuie sa intocmesti si sa depui un dosar cu acte, asa ca daca nu ai cum sa strecori in program si aceasta sarcina, las-o in grija noastra. Click aici.

5. Daca vrei sa angajezi personal in entitatea nou infiintata, atunci acesta va trebui sa intocmesti un Regulament de Ordine Interioara (ROI), in care sa mentionezi regulile si conditiile de munca aplicabile. Acesta trebuie intocmit intr-un termen de 60 de zile de la infiintare.

6. In functie de specificul activitatii, va trebui sa mai parcurgi si alte etape, dupa necesitati:

- Sa deschizi un punct de lucru (mai intai la Registrul Comertului, dupa care trebuie inregistrat la ANAF);
- Sa obtii diverse autorizatii de la Primarie sau alte organe abilitate (Directia Sanitar Veterinara, Pompieri etc);
- Sa achizitionezi si fiscalizezi casa de marcat;
- Sa faci SSM si PSI pentru fiecare persoana angajata. Avem servicii si pentru aceasta etapa.
- Alte documente sau contracte pe care ti le mentioneaza contabilul.

Reguli de tinut minte pentru proaspetii antreprenori:

► Predarea lunara a actelor la contabilitate, pana la data la care stabilesti cu contabilul, ordonate cronologic intr-un dosar. Aici vorbim de facturi, chitante, bonuri fiscale, extrase bancare, documente de contabilitate primara intocmite de tine etc. Trebuie predat ORICE document care are inscris CUI si denumirea firmei tale pe el.

In baza acestor documente predate, vei primi situatia financiara a firmei si ordine de plata sau foi de varsamant pentru sumele care trebuie sa le platesti la ANAF. Si sfaturi utile pentru activitatea ta ulterioara.

► O regula foarte importanta: intreaba contabilul inainte de orice activitate noua pe firma! Pot exista reguli contabile, taxe speciale sau proceduri in legislatie pe care nu le cunosti, de aceea e bine sa te consulti cu contabilul inainte de orice tranzactie noua sau demers antreprenorial.

OFERTE SPECIALE

In cazul in care ai de gand sa infiintezi o societate si ai nevoie de sfaturi utile, de contabilitate si de o firma care sa se ocupe de tot procesul anevoios in locul tau, Eurocont and HR a pregatit pachete si oferte speciale.

Alege ce ti se potriveste:

► Doua luni de contabilitate GRATUITE (luna infiintarii + prima luna de activitate) pentru firmele nou infiintate;

► Prima și a 6-a luna GRATUITE pentru firmele infiintate in anul 2020;

► Daca infiintezi firma cu noi si semnam si un contract de contabilitate, atunci costurile de infiintare sunt ZERO si ai si o luna gratuita de contabilitate.

Contacteaza-ne si te vom ghida spre cea mai buna alegere!