Skip to main content
CONTACT:    conta@euroconthr.ro     sau    +40 723 055 642

Cum alegem firma de contabilitate?

Esti la inceput de drum in antreprenoriat si ai nevoie de un contabil. Sau, ai petrecut deja cativa ani in iuresul afacerilor, dar contabilul sau firma actuala de contabilitate nu te mai satisface. Ce faci in cazul asta? Evident, cauti (din nou) persoane competente pentru a-ti tine situatia contabila la zi, clara, corecta si in litera (de preferat, unde e cazul, si in spiritul) legii.

Cei mai multi antreprenori au nevoie, in primul rand, de o persoana cu care sa simta ca pot vorbi deschis despre problemele pe care le intampina in firma. De o persoana de incredere, care va explica notiunile contabile pe intelesul tuturor si care va oferi feedback in timp real. De fapt, acesta este primul criteriu dupa care este necesar sa iti alegi partenerul contabil.

1. Increderea reciproca

Ai incredere in salariatii tai ca isi vor face treaba corect? Aceasi incredere trebuie sa existe si in firma de contabilitate aleasa ca partener sau in contabilul pe care il angajezi, fiind in postura in care ii furnizezi toate informatiile referitoare la resursele companiei si de la care astepti o gestionare adecvata a situatiei contabile. Firma de contabilitate are responsabilitatea de a transpune in mod corect, complet si la timp toate informatiile ce urmeaza a fi furnizate organelor fiscale.

2. Ofera consultanta si servicii adiacente domeniului de activitate: sfaturi juridice, resurse umane etc.

In zilele noastre, contabilul si-a depasit cu mult sfera de activitate. Este informat la timp si capabil sa ofere mai mult decat o situatie contabila impecabila. Rolul acestuia este mult mai complex, fiind expertul ce ofera consiliere si propune cele mai potrivite solutii pentru afacerea pe care o detinem. O relatie bazata pe incredere este aceea in care contabilul acorda constant sfaturi utile in privinta liniilor de directie ale firmei: costuri, investitii, cheltuieli si poate oferi si servicii de resurse umane, sfaturi in domeniul juridic sau consultanta financiara.

3. Este bine informat

Un contabil bun este cel care este in permanenta la curent cu schimbarile legislative, schimbari care se produc aproape zilnic si nu sunt numai de ordin contabil. Au aparut modificari in legislatia privind transporturile de marfuri in Uniunea Europeana, iar firma ta activeaza in domeniul transporturilor? Contabilul tau trebuie sa fie la curent cu noutatile din legislatie pentru a te sfatui corespunzator. Ceea ce ne duce la punctul urmator:

4. Este integru si profesionist

Nu are intentii ascunse, este onest si real interesat ca firma ta sa inregistreze profit si sa isi desfasoare activitatea in mod legal. Un contabil integru si profesionistisi asuma raspunderea pentru inregistrarea in contabilitate a tuturor documentelor primite si se asigura ca balanta contabila, bilantul si contul de profit si pierdere exprima fidel realitatea financiara pe care o va prezenta organelor de control, bancilor, furnizorilor si investitorilor.

5. Te scuteste de timpul alocat contabilitatii ca sa te poti concentra pe business-ul tau!

In Romania este destul de dificil sa iti tii singur contabilitatea, mai ales in situatia in care trebuie sa fii permanent la curent cu schimbarile care apar atat in legislatie, cat si in domeniul tau de activitate. De aceea, o firma de contabilitate partenera este cea mai buna idee pentru ca iti lasa libertatea sa te concentrezi pe lucrurile care conteaza: dezvoltare, investitii, creativitate.

Personalul unei firme specializate este deja acreditat si instruit sa ofere servicii performante, care sa-ti aduca beneficii pe termen lung si care sa iti ofere consultanta specializata, fie ca alegi sa fii persoana fizica autorizata (PFA) sau sa iti deschizi un SRL.

Practic, firma de contabilitate trebuie sa fie un partener de afaceri interesat si implicat. De aceea, alege acea firma care prezinta toate avantajele de mai sus. Eurocont and H.R. iti poate furniza servicii de contabilitate, resurse umane si consultanta fiscala rapid si corect, ca tu sa iti poti folosi timpul si energia in dezvoltarea companiei.