CONTACT:    conta@euroconthr.ro     sau    +40 723 055 642

Formularul 318 pentru rambursarea TVA

Potrivit art. 302 alin. (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, persoanele stabilite in Romania si impozabile din punct de vedere a taxei pe valoare adaugata, care au efectuat in anul 2016 importuri, respectiv achizitii intracomunitare de bunuri/servicii in alt stat membru al Uniunii Europene, au posibilitatea solicitarii rambursarii taxei pe valoarea adaugata aferente acestora, pana la data de 30 septembrie 2017.

Pentru a obtine rambursarea TVA in statul membru de rambursare, persoana impozabila stabilita in Romania completeaza si transmite electronic statului membru respectiv Formularul 318 “Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adaugata pentru persoanele impozabile stabilite in Romania, depusa potrivit art. 302 alin. (2) din Codul fiscal”, pe care il puteti descarca de aici sau de pe portalul ANAF, sectiunea Servicii online/Rambursare TVA din UE.

Perioada de rambursare

- este de maximum un an calendaristic si de minimum 3 luni calendaristice. Se poate vorbi si de o perioada mai mica de 3 luni, in cazul in care aceasta reprezinta perioada ramasa pana la sfarsitul anului calendaristic.
- daca perioada de rambursare este mai mica de un an calendaristic, dar mai mare de 3 luni, cuantumul TVA pentru care se solicita o rambursare nu poate fi mai mic de 400 euro sau echivalentul acestei sume in moneda nationala a statului de rambursare.
- daca perioada de rambursare este de un an calendaristic sau la o perioada ramasa dintr-un an calendaristic, Cuantumul TVA nu poate fi mai mic de 50 euro sau echivalentul acestei sume in moneda natională a statului de rambursare.

Conditii de transmitere a cererii

Pentru transmiterea Formularului 318, contribuabilii trebuie sa detina un certificat digital calificat (conform Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica) sau sa benficieze de serviciile unui detinator de certificat digital calificat. Va putem oferi ajutorul in acest caz daca ne contactati utilizand datele de pe pagina noastra de contact.