CONTACT:    conta@euroconthr.ro     sau    +40 723 055 642

Formularul 110 - Declaratie de regularizare / cerere de restituire privind impozitul pe venit retinut la sursa

Formularul 110 - “Declaratie de regularizare / cerere de restituire privind impozitul pe venit retinut la sursa”, publicat recent in Monitorul Oficial, cuprinde informatii privind regularizarea sumelor datorate la bugetul de stat cu sumele restituite beneficiarilor de venit, aferente unei perioadei fiscale.

In situatia in care platitorul unui venit retine si achita la buget un impozit mai mare decat cel datorat, aceasta suma se regularizeaza prin depunerea unei declaratii/cereri de restituire.

Formularul 110 funcționeaza ca:
Instrument de regularizare – cu scopul diminuarii obligatiei curente de plata din perioada actuala cu suma ce se achita beneficiarului de venit.
Cerere de restituire – cand obligatiile din perioada curenta sunt mai mici decat suma de plata datorata beneficiarului de venit.

Obiectul procedurii de regularizare/restituire este dat de impozitele datorate la bugetul de stat declarate initial prin formularul 100, respectiv cele declarate la bugetul de stat prin formularul 112, adica impozitele aferente veniturilor din salarii si sumele aferente asigurarilor sociale.

Formularul 110 se va depune in format PDF, cu fisier XML atasat, pe suport CD, insotit de formatul hartie, sau se va transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, pentru perioada fiscala in care a avut loc restituirea sumelor catre beneficiarii de venit, avand totodata si rolul unei cereri de restituire in situatia in care, in urma regularizarii rezulta diferente de recuperat de la bugetul de stat.